När man vill skaffa sig ett jobb….

Jag kan förstå socialdemokraternas lokala frustration över Arbetsförmedlingen, en arbetsförmedling som sex av åtta partier tycker fungerar dåligt men samtidigt har den varit en bastion för Socialdemokraternas samhällsbygge. Så det får man förstå att de tycker det är svårt än om deras ledning helt står bakom att AF måste reformeras.

AF har inte förmedlat jobb och arbetsgivare har inte sökt arbetskraft via Af då man inte tyckt att det fungerat. Kommuner har startat egna arbetsmarknadsenheter och andra aktörer har funderat på hur de ska kunna hjälpa människor in i ett jobb. Så det är en stor enighet om att AF måste göras om. Nu har en del partier velat bromsa reformeringen och använda LOU när man ska upphandla arbetsförmedlande tjänster. Så januariavtalet gäller fortfarande och Af kommer att göras om men det kommer att ta ett år längre innan det nya är på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.