Hon är klok hon, vår Helena!

Ett av de bästa vi gjort för oss själva att få livet att gå ihop lättare är att köpa Rut tjänster. Varannan torsdag får vi vårt hem städat av Västerbotten Såpa Städ. Det gör att vi som båda jobbar mycket, min man i sitt företag och jag som ofta reser i mitt jobb, får livet att gå ihop. Det finns inget bättre än att komma hem på torsdagkväll och det doftar nystädet hemma, det är helt fantastiskt.

Det är en av de reformer som betytt mycket för människor inte bara för oss som använder den utan även för alla de som har fått jobb. Utvärderingen av RUT-reformen har visat på väldigt positiva resultat. Sysselsättningen bland utrikesfödda har ökat, det har varit enklare att få jobb för många som ar svårt att få jobb, framför allt bland kvinnor.

Tidigare var det inte helt ovanligt att människor betalade svart för både städning och för hantverkare. Idag är det i princip helt borta vilket ger mer skattepengar in till välfärden och social trygghet för de som jobbar som pension tex. Det är bra.

Sara Idenfors som driver Västerbotten Såpa Städ är en av de företagare som finns i branschen. Hälften av företagsledarna i RUT-företag är kvinnor och var femte anställd kommer från utanförskap. Var fjärde person har en kort utbildning och mer än var tredje person är utrikesfödd. Hundratusentals pensionärer använder idag RUT för hjälp i hemmet. Jag frågade härom veckan om min mamma kunde få ta del av deras tjänster då hon bor i en liten by utanför samhället. De visade sig att de redan jobbar runt om i kommunen redan och hjälper människor i deras vardag. Så det var inga problem att även hjälpa min mamma i Golisen.

”Vi i Centerpartiet är stolta över att ha drivit igenom en reform som skapat mängder av nya företag och jobb i Sverige, och som varit positiv för både integrationen och jämställdheten. Det är en viktig reform som bidragit till mer entreprenörskap, särskilt bland kvinnor”, så säger vår säger Helena Lindahl, som är Centerpartiets näringspolitiska talesperson.

Hon säger också att då Sverige går mot en lågkonjunktur så är det viktigt att stimulera företagande och skapa arbetstillfällen. Så att utöka RUT-avdraget är bra för Sverige. Det kommer leda till att människor får tillgång till fler tjänster som underlättar deras vardag och att små och växande förtag får bättre förutsättningar att kunna växa och anställa fler. Hon är klok hon, vår Helena!

2 kommentarer

  1. Petter

    Hon är inte klok, hon har vanligt sunt bondförnuft , ett förnuft som verkar vara i stort sett utrotat idag

  2. G E Abrahamsson

    Tur att någon är klok och att det finns de som har det bra. Du kanske har rätt, man ska inte bry sig så mycket om andra, huvudsaken man själv är nöjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.