Hemtjänsten och Coronan

Vi skrev i veckan en insändare om hur vi kan skydda våra äldre och den personal som jobbar inom hemtjänsten. Du kan läsa den här: https://www.vk.se/2020-04-20/undvik-onodig-smittspridning

Igår kom svaret från de högsta cheferna i regionen, rätt ilsket och makttungt. När jag läser det tänker jag att här är det verkligen viktigt att vi lyfter hur viktigt det är att vi skyddar de äldre och lyssnar till den peronal som jobbar inom hemtsjänst och hemsjukvård. Tillgången till skyddsmaterial i regionen kan inte styra hur vi jobbar i kommunerna med skydd för de äldre.

Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson sa igår att staten och dess myndigheter måste gå ut med riktlinjer för hur man ska jobba inom hemtjänsten och vilka skydd som ska användas i vården av äldre. Just nu är det de äldre själva som skaffar sig skydd och personal som tar sina egna beslut för att skydda sig sjävla och så kan det inte få vara.

2 kommentarer

  1. Bergis

    Är inte det här ett falskt blogginlägg när Centern samtidigt vill försämra LAS för vanliga hederliga arbetare? Jag förstår att du inte vill publicera mitt inlägg i din blogg Maria. Du vet att jag har rätt och jag vet att du har ditt politiska uppdrag bara för pengarna och för att slippa sköta ett riktigt jobb.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Vi vill se tilla tt människor ska komma in i arbete,d et är prioriterat. Då bygger vi välfärd. Jag är en politisk nörd och har hållit på med det länge. Jag jobbar idag 50% och är politiker på 50%. Politiken är det uppdrag som man vanligtvis håller på med på sin fritid och äntligen får jag ha det som jobb på halvtid. Det går dock åt väldigt många fler timmar än vad ett halvtidsjobb skulle innebära. Du får engagera dig själv och se hur du tjänar påa tt vara politiker. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.