Det behövs mer pengar till landsbygden!

Just nu startar skolan runt om i landet. I många kommuner främst på landsbygden så får barnen komma till en ny skola. Som hos oss där vi tvingats lägga ner två byskolor. Jag förstår den frustration som finns hos de familjer som drabbas och hur de riktar sitt hat mot oss politiker som tagit besluten. Det är ju så svårt för så många att ändra en familjs rutiner och för barn att komma in i en ny skola med alt det innebär.

Det känns förtvivlat jobbigt för oss som verkligen tvingades ta det här beslutet då inte andra förslag fanns för att få ihop ekonomin. Det är för få barn och unga i kommunen så skolstrukturen måste anpassas efter de barn som finns. Det var ju mångt mycket större besparingar på andra ställen men där det ändå inte gjort lika ont i hjärtat. Nu går vim in i ett nytt budgetår där det väntar lika stora besparingar eller anpassningar som man kan kalla det då det är det det handalr om. Det är ingens fel att befolkningen ändrats och det är politikens roll att hitta lösningar för att nå plus minus noll.

Som ni förstår så påverkar vi internt i partierna för att få förståelsen för hur demografin påverkar en liten kommun och hur avstånd försvårar för att anpassa ekonomin. Så det känns bra att Centerpartiet nu i helgen lade fram några av de förslag som drivs på i budgetförhandlingarna som handlar om mer pengar till landsbygden.

Så jag uppmanar andra partier att även de driva på internt för att få de som besätmmer i Stockholm att inse att hela landet behvös och att pengar till landsbygden måste prioriteras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.