20 miljarder under tre år

Som jag skrev i min förra blogg så är det otroligt viktigt att det finns möjligheter att leva och verka i hela Sverige, i staden likväl som på landet. Vi i Centerpartiet vet att det finns stora utmaningar med att bo på landsbygden, vi verkar ju i den. Vi vet hur det är med dålig uppkoppling, osäkra vägar och brist på kapital i både kommuner och för företag.

I helgen presenterar Centerpartiet en rad satsningar i syfte att underlätta för människor att bo och verka i hela landet. Det handlar om drygt 7 miljarder mer till landsbygden nästa år, och totalt över 20 miljarder under en treårsperiod.

Hela Sverige måste ges möjlighet att växa och ta sig igenom coronakrisen. Då måste budgetsatsningar också komma till hela Sverige. Så vi kommer inte att acceptera neddragningar på landsbygdsprogrammet. Det är så viktigt att det finns kvar. Inte minst för bredbandsutbyggnaden och för att få mer närodlat som vi insett vikten av under Coronakrisen. Ni som kört runt i Norra Sverige i sommar har märkt hur illa det är ställt med vägnätet. Så vi föreslår investeringar i vårt vägnät, så att man kan transportera sig säkert i hela landet.
Det finns förutom det en massa annat vi driver på för att vi ska kunna leva, jobba och driva företag på landsbygden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.