Det handlar om att skapa trygghet och att lösa saker på nya sätt…

Veronica Rossi som driver Klimpfjällsgården träffade i veckan mig och Helena Lindahl för att prata om hur vi ser till att tryggheten finns i hela landet när det handlar om polisnärvaro. Hur gör man som enskild företagare i Södra Lappland när man behöver hjälp av polis och får beskedet att det är för långt att åka?

Det är svårt för poliser att prioritera när deras arbetsområden är så stora geografiska, ett område lika stort som Danmark ska patrulleras av en polispatrull helger och nätter. Så hur gör vi då? Hur kan poliser få en bättre arbetsmiljö än att köra 100 mil ett arbetspass? Hur får vi fler poliser i hela länet?

I polisens regleringsbrev från staten så står det att de ska finnas trygghet i hela landet men hur gör vi då? Vi kan ju inte ha en polisstation i varenda by.

Kan räddningstjänst, väktare, fjällräddare eller andra förstärkas upp och i samarbete med polis förstärka tryggheten i glesa delar av landet?

I Medelpad finns förstärkt medmänniska. Det handlar om att det händer något kan man om man anmält sig som medmänniska så får man ett sms och kan hjälpa till om det händer något.

TURISTSÄSONG ÄR VÅR, SOMMAR, HÖST OCH VINTER IDAG. Det gör att det finns ett behov av service och samhällelig service året om.
Staten har inte hängt med i hur verkligheten ser ut som nu i sommar när antalet besökare till fjälldalarna gjort att många människor befunnit sig i orter som inte har så många invånare året runt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.