Alla måste ta ansvar i en pandemi!

I vårt land är det regionen och kommunerna som har ansvaret för vården. Regionen för sjukhus och primärvård och kommunerna för hemsjukvård och äldreomsorg. Vi har ju alla nivåer ett ansvar för den här otroligt svåra situationen. Anders W Jonsson som är vår talesperson för vårdfrågor, själv barnläkare och vice partiledare säger idag i en DN intervju att ” Vi i Centerpartiet sitter med och styr i både kommuner och regioner, och vi har ett ansvar. Att inte regeringen skulle ha ett ansvar är ofattbart.”

Det borde vara givet att en statsminister inte kan avsäga sig sitt ansvar. Inte heller för situationen på äldreboendena även om det ligger på kommunerna. Det finns under normala omständigheter en uppdelning i ansvar mellan kommunerna, staten och regionerna men nu är inte normala tider. Vi befinner oss mitt i en pandemi och då måste regeringen ta det yttersta ansvaret.

Läs hela artikeln här:

Vi kan ju se att det krävs en pandemilag som pekar ut ansvariga udner en pandemi, det här är inte den första och kommer inte att vara den sista.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.