Med Eu i rygger och blicken mot det gröna

När man jobbar både för Norrland, Sverige och Europa fast utan mobiltäckning när strömmen går!

JAg spelade in en pod för en tid sedan och när vi skulle spela in podden gick strömmen och Lotta som jag intervjuade, blev då utan mobiltäckning. Det är verkligheten på landsbygden som gör att hon med sån kraft kan driva på för just landsbygdens frågor. Just nu har det varit mycket kring CAP, EUs gemensamma jordbrukspolitik och äganderättsfrågorna som handlar om vem som ska få bestämma över din skog. Hon menar att böndernas roll måste stärkas och att framtiden ligger i de gröna, från farm till gaffel,
En pod om framtiden på landsbygden med EU i ryggen och med klimatomställningen som drivkraft som du hittar där poddar finns och även här: www.rakrygggenomvasterbotten.se

Lotta är ordförande LRF Västerbotten, ordförande LRF Häst och ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse samt ordförande på europanivå i Copas kvinnokommitté. Copa representerar EUs 60 olika bondeorganisationer och drygt 20 miljoner bönder. Det är den starkaste rösten i Bryssel för europeiska bönder. På agendan just nu står bland annat debatten om det nya CAP, EUs samlade jordbrukspolitik, en väl fungerande livsmedelskedja och den gemensamma skogspolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.