Fantastiskt fint område som kan bli än mer attraktivt

Under många år har vi i ViBOs styrelse diskuterat hur vi ska kunna ha lagom många lägenheter så att det både går bra att få ett boende för de som behöver någonstans att bo men samtidigt inte stå med stora kostnader för tomma lägenheter. Under senaste halvåret har antalet tomma lägenheter ökat drastiskt. Just nu finns 48 tomma lägenheter som kostar stora pengar varje år.

I vibos styrelses uppdrag ingår ansvaret att anpassa lägenhetsbeståndet efter behovet i kommunen och ha en balans mellan utbud och efterfrågan. Bolaget har rivit hus tidigare som har gjort att antalet tomma ledigheter hållits på en ok nivå. I stort sett finns samtliga tomma lägenheter på ett och samma område, Strandvägen. Det finns inte något behov av lägenheter, vi har för många. Därför har styrelsen nu bestämt att riva ett hus på det området. Att kallställa huset kostar även det och huset förstörs. Jag tror att området blir ännu finare med mer luft mellan husen med fler utemiljöer

Min förhoppning är att bolaget fortsatt ska ha en ekonomi som håller och som gör att man kan investera, reparera och underhålla lägenheter och hus så att hyresgästerna ska vara nöjda och trivas. Strandvägen är ett väldigt fint område. Det 55+ boende som startades ifjol har varit väldigt populärt och väldigt uppskattat. Så fler såna boenden kan behövas. Tänk så fint det är nu med utegym, grillplatser, julgranen, utsikten över sjön och närheten till strandpromenaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.