När historia skrivs

Den här natten har många av oss snurrat runt i sängarna och funderat vart världen är på väg, vad som ska hända de kommande två veckorna och vad som kan ske runt om i världen när demokratin hotas i världens största demokrati?
Det kuppförsök som skedde igår kommer att gå till historien, något som våra barnbarn kommer att få läsa om i skolan. Det är något jag aldrig hade trott kunde hända, att demokratin är under attack och det i världens största demokratiska land. Vi ska inte tro att vi i Sverige är förskonade, det är samma strategier som vi ser även här för att underminera demokratin. Kuppförsöket kommer att misslyckas men det har ändå skadat tilltron till demokratin, som tar stryk för varje dag som Trump fortsätter elda på sina styrkor och anhängare. Vi kan titta på vilka företrädare för våra politiska partier som tar avstånd för det som sker i USA och vilka som är tysta. Fundera på det en stund…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.