Vaccinkaos!

Region Västerbotten måste bli bättre!

Min mamma snart 85 bor själv i byn Golisen, utan hemtjänst. Hon har länge väntat och längtat efter att få vaccinera sig för att få börja leva ett socialt liv. Men hur rörigt var det inte nu när tider för vaccination släpptes och hur har man tänkt att en som är över 80 år ska fixa att boka? Systemet är rörigt och man ska klicka sig fram i massor av steg. Man ska också svara på om man är gravid mitt i alltihop. Få 80 åringar är gravida kan jag tänka mig. Man ska även skriva in fakta som borde finnas med när man loggar in med bank ID.

Mamma liksom många andra länsbor fick ett brev från Region Västerbotten där det stod att från och med den 3 mars skulle hon kunna boka in tid för vaccin mot covid-19. Hela dagen höll hon och min syster på för att försöka komma in och boka. När de hade gått igenom alla steg kom en ruta upp att allt var fullbokat. Det borde ha varit den första informationen, inte den sista. Finns det bara ett antal doser bör det vara information om det när man försöker boka tid. De ringde till slut in för en tidsbokning och en läkare ringde upp som hade fått mängder av samtal från människor som ville boka vaccin. Det var nån felkoppling i systemet! Så efter en hel dag så hade hon ändå ingen tid.
Mamma var besviken och ledsen, min syster var rosenrasande. Det här var de inte ensamma om. Mängder av äldre upplevde samma sak och det skadar tilltron till systemet, det offentliga och till region Västerbotten.

Region Västerbotten måste bättra sig och bli mer öppna om hur det ser ut. Det här kan vi inte acceptera. Hur kommer regionen att jobba för att inte detta ska hända igen?

3 kommentarer

  1. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Fick precis ett meddelande om att mamma nu fått ett datum för vaccinering! Så skönt för oss alla.

  2. Lillemor Jonsson

    Hej. Mina svärföräldrar hade samma problem. En av de har inte heller bankid. Till slut ringde en personal upp. Så snart får de även vaccin. Känns super. Mvh Lillemor

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      så bra, jag var också väldigt glad när mamma fått sin tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.