Hylla kvinnor hela veckan!

Den här veckan ska vi hylla kvinnor och samtidigt prata om vilket samhälle vi vill ha. Målet måste vara ett samhälle där alla, oavsett könsidentitet, har samma grundförutsättningar att förverkliga sig själva och sina drömmar. Drivkraften måste vara att skapa ett mer jämställt och bättre samhälle.

Det är ju vi som finns här som kan göra skillnad och idag tänker jag hylla en kvinna som verkligen gör skillnad på så många plan.
Idag den 8 mars vill jag hylla Annika Andersson. Hon är en kraftfull ledare som visar att det går att ta ansvar även för väldigt tunga frågor. Hon är en förebild för många unga kvinnor att man kan ta sig upp i den politiska toppen i en kommun även i en kommun som är traditionellt patriarkal.

Hon visar vägen framåt där vi nu kan se att kommunens ekonomi blir bättre och bättre och att det kommer att finnas satsningar även i vår kommun. En kommun där en machonorm skapar ett tryck på unga män och även unga kvinnor. En norm som Annika jobbar emot i sitt uppdrag och som alla vi andra tillsammans ska jobba emot varje dag, i allt det vi gör för att skapa ett samhälle med samma grundförutsättningar att förverkliga sig själva och sina drömmar oavsett kön.
Ta och hylla en kvinna idag du åxå på kvinnodagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.