Västerbottningar träffar Annie i hela länet…

I helgen har Centerpartiet i Västerbotten stämma, en digital sådan som fungerade verkligen bra. Det var så skönt att slippa köra bil till nån plats i länet utan kunna vara i stugan och vara med på stämman via två telefoner. En med bild och ljud och en med röstningssystemet. 134 ombud var med från hela länet, utspridda lite varstans i länet. Själv var jag i stugan i Västansjö och satt utomhus nästan hela tiden. Fanstatsikt skönt att kunna vara med på distans.

På stämman var Annie med och pratade om aktuell politik, de elände vi är mitt i och hur vi kan tänka framåt mot framtiden efter Corona. Vi hade många frågor om allt från äganderätt, barn och ungas hälsa, om utvecklingen om utvecklingen i norr (där 1070 miljarder investera de kommande åren och tusentals jobb skapas), om liberalismens utmaningar och mycket annat.

Annika ställde frågor till Annie om barn och ungas psykiska hälsa och samtidigt berättade hon om hur svårt det var att lägga ner byskolor och om att ta ansvar för svåra ekonomiska beslut i tuffa tider. Annie backar upp oss lokala politiker som måste ta ekonomiskt ansvar. C brinner för mindre skolenheter och jobbar för att ge likvärdiga förutsättningar där vi måste hjälpas åt. Barn och ungas psykiska hälsa där räcker inte pengar till BUP utan elevhälsan måste stärkas upp liksom att få fler vuxna i skolan, digitala lösningar mm. Vi kommer att lägga fram förslag till stämman inom detta område.

Joakim som frågade om skogen fick solklara besked om hur vi jobbar för att värna äganderätten och ur vi ställer oss till skogsutredningen.

jag som frågade om utvecklingen i norra Sverige fick svaret att de miljardinvesteringar som kommit de sista månaderna är centerpolitik på riktigt. Ska vi lyckas med klimatomställningen kan vi inte stoppa tillväxten, företagen är motorn i detta. Det skapas tiotusentals nya jobb i övre Norrland, det är det händer, där resurserna finns, där kompetensen finns och det kommer att bli en global nod för den gröna omställningen. Om alla investeringar blir av så kommer det att vara ett globalt skyltfönster för fossilfrihet och klimatsmarta investeringar. I den tröttsamma debatten om den närande och tärande Norrland så visar norra Sverige att det är här framtidstron och jobben finns. En viktig del i vår egen berättelse framåt i hela landets potential om nytänkande. Annie tänder på alla då det passar vår politik som handen i handsken. Vi ska bara hantera Eu och deras märkliga förslag. Så det som nu sker handlar bara om möjligheter.

Hon pratar om de program vi ska anta till stämman i höst, om vård och omsorg, om ekonomi och om demokrati. Det är enormt spännande program som vi haft möten om där vi fått höra hur de olika grupperna jobbar. Så länge som Centerpartiet är med i förhandlingarna så vet vi att företagarnas intressen.

Det är tydligt att i regeringsfrågan att vi kommer att gå till val på vår politik och att samarbeta med både nuvarande allianspartier och nuvarande regeringspartier. Det kommer att handla om att förhandla fram en politisk mitt där vi får igenom vår politik. Sen exakt hur det ser ut efter valet det viet vi inte idag utan det bestämmer väljarna.

Imorgon ska vi jobba med alla de motioner vi har till partistämman, många spännande förslag ska debatteras.

4 kommentarer

 1. Svenne

  Tråkigt bara att C allierat sig med S ,MP och V .Mig tappade ni i alla fall och fler med mig på väljarlistan.Att C fortfarande är ett landsbygdsparti är bara nonsens.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hej vi har inte allierat oss med någon, vi har ett avtal Januariavtalet som nu löper ut. Vi har även talat om hur vi ser på samarbeten framåt i mitten. Det edna parti som driver landsbygdsfrågor på riktigt år C, de andra partierna pratar men gör inget.

 2. Svenne

  Det är många som i protest gått över till LPO ,och tyvärr till SD . Tittar man på vår lilla by hur de röstat de senaste valen syns svängningarna tydligt. C var stora för 20 år sen . Men idag väldigt få. Sen stod ju Anni och deklarerade fortsatt samarbete med S sidan

 3. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

  Vi är ett parti som står i mitten och som kan samarbeta med partierna i mitten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.