Paradigmskifte pågår! Nu har vi chansen att ändra bilden av norra Sverige!

Länge har berättelsen om de norra delarna i Sverige handlat om att måla upp en bild av en region i kris; avfolkning, kallt och mörkt klimat, avindustrialisering och långa avstånd. Men det händer något, det som tidigare varit är inte längre. Västerbotten har fått en ny landshövding, Helen Hellmark Knutsson som tänker driva på för att få en annan bild av norra Sverige. Du kan lyssna till henne här:

Det finns en urbaninseringströtthet där trängsel, skenande bostadspriser, stress, trångboddhet, segregation och otrygghet är del av mångas vardag idag och människor börjar söka alternativ till det urbana. Den växande besöksnäringen innebär att fler får platskännedom bortom populärkulturens schablonbild av Norrland och upptäcker kvalitéer som man inte kände till sedan tidigare.
Om detta och mycket annat pratar Helene Hellmark Knutsson nytillträdd landshövding i Västerbotten i detta avsnitt av podden.
Finns där poodar finns elelr på webben här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.