Mäns våld mot kvinnor

Under flera år har Centerpartiet jobbat hårt med att ta fram förslag för att bekämpa våld i nära relationer. Nu i veckan skriver Annie Lööf i Svd om mäns våld mot kvinnor och att det måste få ett slut. Läs den här.

Centerpartiet är mig veterligen det enda parti som har en hel riksdagsmotion som bara handlar om mäns våld mot kvinnor som är ett stort samhällsproblem.

Bland förslagen finns bland annat att skärpa straffen för grov kvinnofridskränkning till minimum 12 månader. Nu på torsdag behandlas några av förslagen av justitieutskottet under rubriken Våldsbrott och brottsoffer. Jag hoppas att de partier som i debatten som följt efter den senaste tidens mord på kvinnor röstar för förslagen. Här är hela motionen:

Våld i nära relation – ett samhällsproblem Motion 2020/21:2958 av Johan Hedin m.fl. (C) – Riksdagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.