Styr eller avgå!

När jag debatterade årsredovisningen i senaste regionfullmäktige så lyfte jag att vi måste lyssna till revisorerna och våga tänka framåt. Revisorernas viktiga budskap till oss politiker är att styra och leda.

Västerbotten, Sverige och världen går igenom en svår tid. I princip alla känner någon som varit sjuk eller som drabbats av dödsfall i sin närhet. Det är ett hårt tryck på våra medarbetare i vården och högt tryck på alla våra sjukhus.

Vi hör om företagare som fått se sina livsverk gå upp i rök, på grund av något de själva inte kan rå på. Människor som förlorat sina jobb eller unga som inte får ett sommarjobb nu i sommar.

Vi i Centerpartiet är naturligtvis tacksamma att staten gått in med stöd till kommuner och regioner för de extraordinära kostnaderna som är en följd av Covid-19. Vi har också tillsammans med regeringen förhandlat fram flera krispaket under året och tänker att det behövs en ekonomisk rivstart för Sverige för att komma framåt genom krisen. Den svåra tid vi har gått igenom är på inget sätt över.

Däremot är tiden inne för att se framåt efter coronakrisen. Det är dags att se framåt och jobba för en region med både bra välfärd i hela länet och en budget i balans. Så det är viktigt att vi lyssnar till de råd revisorerna ger oss för att styra regionen åt rätt håll med viktiga politiska prioriteringar.

Utmaningarna är många liksom viljorna. Så det gäller att vi vet vart vi vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.