Med siktet framåt!

Förra veckan har togs vår nya Framtidsagenda, vår strategi med sikte mot 2030.

Mycket känner jag igen och är välbekant, miljö- och klimatfokuset ligger fast, hela landet, jämställdhetsfrågorna är fortsatt viktiga och vård- och infrastruktur lyfts fram.

Framtidsagendan en viktig del i att peka ut vilken roll vi som parti vill ta i politiken. Vad vi ska prioritera och slåss för. Vi slår fast att vi ska utveckla rollen som den gröna liberala kraften i svensk politik, i mitten, för att skapa allt utrymme vi kan för att genomföra vår gröna, liberala, decentralistiska politik. Utan att för den skull Annie är väldigt tydlig i Agenda i söndags kring detta.

Det tror jag är helt rätt linje, och jag tror att den mittenkraften kommer att vara oerhört viktig i svensk politik det närmsta decenniet. Inte bara nationellt utan även regionalt och lokalt.

De två saker jag känner mest för är att vi tar med omvärldsutblicken och vikten av att vi både som enskilt parti och en kraft i den svenska politiken driver på för att värna frihandel, folkstyre och människors frihet. Oavsett om det handlar om Putin, Lukasjenko eller andra så finns det gott om krafter som vill riva ner det vi håller allra högst. Demokratin är viktig och det behövs motkrafter, och att de kan förenas. Den liberala rörelsen är oerhört viktig för det.

För det andra, att vi fortsätter att betona att även om världen blir alltmer global, så är lokalsamhället fortfarande det viktigaste, och Centerpartiet är en kraft för att ta hela landet i bruk och låta hela Sverige växa. Vi tror på den lilla företagaren, som driver på i den lokala verkligheten.

Jag engagerade mig en gång politiskt för att jag ville rädda BB kvar i Vilhelmina men även för att rädda världen, och min hembygd. Framtidsagendan fångar båda delarna, och det är viktigt för mig.

Vill du läsa hela så finns den på www.centerpartiet.se

Vad är viktigt för dig nu när vi går mot ett valår?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.