Barnen i Saxnäs tänker på miljön

Jag älskar när barn skriver medborgarförslag till kommunfullmäktige.
I veckan så hanterade fullmäktige ett förslag från barnen vid Saxnäs skola som vill se att man bättre kan ta tillvara sånt som slängs men som någon annan kan ha nytta av. Det finns inte några second hand verksamheter i Saxnäs med omnejd heller som de kan lämna saker till. Så de vill få en bättre möjlighet till återvinning.

Alltså en bättre cirkulär ekonomi. Det är klokt och ett bra förslag och jag tror att mycket skulle gå att förbättra om barn var de som hade makten att se vad som behövs göra och också kunna ta ett större ansvar över sitt lokalsamhälle. Alla partier var glada över förslaget som nu ske beredas vidare av kommunstyrelsen för att sen komma tillbaka till kommunfullmäktige.
Bra jobbat av barn i Saxnäs, fortsätt att driva på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.