Ekonomin i kommunen och alla är glada!

Förra prognosen vi fick redovisat i kommunfullmäktige visade ett överskott och den prognosen håller i sig. Niklas Wilhelmsson ekonomichef redovisade dessa siffror vid veckans fullmäktige.

Det beror på att kommunstyrelsen sett till att kostverksamheten kommer att hålla sin ram som gör att kommunstyrelsen håller sin budget. Även utbildningsnämnden ser ut att hålla sin budget där de tagit fram flera åtgärder för att klara det. Socialnämnden håller sin prognos liksom miljö och byggnadsnämnden. Håller detta i sig så håller sig verksamheterna i den budget de har att jobba med.

När vi tittar på vår budget och på de prognoser för intäkter som finns så ser det bra ut för 2021. Det ser ut som att vi även klarar av de avsättningsmål som vi satt upp. Så håller vi tummarna och allt håller i sig så kan vi äntligen få en ekonomi som är i balans. Så bra jobbat av alla inblandade!

Likviditeten håller och det betyder att vi klarar av att betala både löner och annat med de pengar som finns liksom att pensionsavsättningarna ökar. Niklas ekonomichefen tackar alla som bidragit till den fantastiska vändning som vi nu ser. ALLA ÄR GLADA!

Sen är det länge kvar av det här året så vi får ändå fortsätta att hålla både tummar och tår.
Så fint jobbat och så härligt för oss Vilhelminabor att få höra och så skönt för mig att få skriva här på bloggen. Det har verkligen inte varit så kul att rapportera om ekonomin den här mandatperioden, men nu vänder det….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.