Regionens revisorer håller koll….

Vid regionfullmäktige idag så pratade revisorerna om hur de ser på regionen och hur man sköter det man ska sköta. De som de kommit fram till är att regionen hanterat pandemin på ett bra sätt där medarbetare klivit fram och gjort allt de kunnat för att klara pandemin. Det är bra att revisionen lyfter fram detta då det är medarbetaren som är grunden i allt det regionen gör och i det här fallet de som möter människor i svåra lägen.

De ska nu fortsätta revidera skillnader mellan regionstyrelsen och hälso och sjukvårdsnämnden där det inte är solklart vilka politiker som ansvarar för vad. De ska titta på hur beslut tas och hur de följs upp. Politiken har ett stort ansvar så revisionen lyfter att det är viktigt att politiken är de som tar besluten i rätt frågor.

Det är ju så att det bara är politiker som kan ställas till svars för beslut så därför är det så viktigt att det är politiker och inte tjänstemän som tar beslut i frågor som är viktiga för befolkningen, typ BB stängningar och sånt.

De ska titta på ekonomin och hur man når den omställningsplan som är beslutad. De ska titta på den vård som är uppskjuten pga pandemin och lite annat. Vill du veta mer om revisionen så kan du gå in på den inspelade webbsändningen och gå in ca 20 minuter in i sändningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.