Hon som står mitt i ett globalt fönster, vidöppet för grön tillväxt!

Var drivs innovation, förnyelse av energisystem och nya arbetsformer? Var utvecklas samarbeten mellan universitet, företag och kommun intensivt? Vilka satsar på företagsamhet i skolan? Vilken arbetsmarknadsregion kommer att ha störst behov de kommande åren av olika typer av kompetenser? Vilken arbetsmarknadsregion har stora behov av nya transportstråk, kollektivtrafik förinpendling och ökande behov av sjukvård och offentlig service?

Det är i norra Sverige tillväxten skenar och mest av allt i Skellefteå! Det är i och omkring Skellefteå det händer.

Hur har det gått till att utvecklingen vänt från att alla regionens resurser satsats runt Umeå där nu allas blickar är mot Skellefteå? Hur tänker man när en ny stad ska formas och byggas? Det som är värdefullt är att kunna bo utanför centrala stan och att forma lokalsamhällen som är attraktiva, välkomnande och klimatsmarta.

Carina Sundbom, är gäst i det senaste podavsnittet av podden Med rak rygg genom Västerbotten, hon från Skellefteå som är en engagerad människa som älskar samhällsutveckling. Hon vill vara med, vara delaktiga och driva på för framtiden.

Lyssna här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.