Det är i Dorotea det händer!

Nästa vecka är det premiär för Demokratistugan i Sverige och det sker i Dorotea. Jag ska vara där de här dagarna tillsammans med mina kompisar i regionens bredning för just demokrati och folkhälsa. Vi ska prata och fråga er medborgare om hur regionen kan bli bättre på att förbättra folkhälsan och hur vi kan jobba mer med god och nära vård.

Det handlar om en nationell satsning för att stärka demokratin, Demokratin 100 år. Flertalet myndigheter och organisationer har fått uppdrag av regeringen för att stärka demokratin, vår demokrati – värd att värna varje dag.

Målet är att fler ska ha en god kunskap och medvetenhet om demokratin och vad vårt demokratiska system innebär. Att fler engagerar sig i demokratin, påverkar lokala beslutsprocesser, röstar i val, engagerar sig i en politisk fråga, i ett parti, eller i en civilsamhällesorganisation på sin fritid. Och för att fler tar tydlig ställning för demokrati som styrelseskick.
En del i det här arbetet är demokratistugan, ett mobilt kunskapscenter där alla kan ta del av material, utställningar, seminarier och annat.

I Västerbotten kommer stugan att stå tre dagar i Dorotea och tre dagar 16-18 augusti och i Robertsfors 19-21 augusti.

Program finns på denna länk.
Demokratistugans program i Dorotea i sin helhet med programblad. Pdf, 587.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Kom dit och ta del av det som händer eller delta digitalt i det som sker på nätet. Kom och prata om hur vi kan jobba för att må bättre, hur god och nära vård ska se ut och hur vi kan skapa en likvärdig vård för alla.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.