När miljöpartiet utgår från staden som norm så tar de ifrån människor på landsbygd möjligheter till utveckling och tillväxt.

När miljöpartiet utgår från staden som norm så tar de ifrån människor på landsbygd möjligheter till utveckling och tillväxt.

Vem ska kunna leva i en landsbygd som ska bevaras för besökare från staden under få korta veckor av semestertider? De miljöpartiet lyfter som viktiga faktorer för landsbygden då det gäller strandskydd är bara ur besökaren från stadens intressen. De ser inte den verklighet som vi i landsbygd ser, ej heller den potential av utveckling som stränderna har för både oss som bor och för de som skulle vilja komma hit för att både bo, starta företag, skapa jobb och utveckling.

Den unika tillgång till stränderna som miljöpartiet pratar sig så varma för innebär också att de tusentals mil av stränder som vi har på landsbygd skulle undantas för all bebyggelse, alla möjligheter att få utveckla turism och ta tillvara den längtan många människor har av att få bo vid vatten.

Centerpartiet tycker att strandskyddet både ska lättas på landsbygd och att kommunerna ska få bestämma mer om vart man ska få bygga eller inte. Det är klart man ska fortsätta skydda områden som behöver skyddas och att sunt förnuft ska få gälla även fortsättningsvis för hur vi använder våra stränder. Strandskyddet ska vara kvar i täta städer och områden i skärgårdar, runt Stockholm, på Gotland och Bohuslän tex.

Det finns inget hot mot allemansrätten (förutom kanske om det fria fisket i Stockholms skärgård). Centerpartiet vill att vi människor ska få rör oss fritt i skog och mark, bada och vandra i fjällen. Vi vill bara att vi som bor på landsbygden också ska få utveckla de resurser som finns och skapa förutsättningar för företagande och service. For alla året om, inte bara för de som besöker landsbygden under sin semester.

5 kommentarer

 1. Glesbygdsbosse

  Inget hot mot Allemansrätten? Att bebygga stränderna är ett stort hot mot allemansrätten. Det hindrar att man får vandra fritt efter stränder. Ofta så är det där det är finast att vandra som folk vill bygga. Det är nog inte så många som redan bor på landsbygden som vill bygga nytt utan det är stadsbor som vill bygga nära vatten för de tycker att det är fint och rogivande. Vem ska stå för kostnader vid eventuella översvämningar, staten eller försäkringsbolagen med höjda premier?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det är klart att man ska få passera en tomt även om den är strandnära och dt är lika klart att bygglov ska sökas och där tas hänsyn till risker och lämplighet.

 2. Kenth

  Många små diversehandel med bensin får lägga ner
  pga fördyrat underhåll(ca 2milj kr i ombyggnad för drivmedel)
  Byar småorter blir lidande då den enda servicen får lägga ner.
  äldre som kunnat bo kvar blir slussad till något sterilt äldreboende.
  Miljön får taa smällen då det blir lång omväg för att tanka bilen på
  det större och då handlas det också liks när de kört dit .
  MP har lite av oövertänkt handlande i dessa frågor.

 3. Ove

  Jag skulle vilja veta hur vi i framtiden ska ha råd och möjlighet att använda våra traktorer när dieseln ska kosta 50 kr litern. Vi kommer att snöa in. Bra om man använde huvudet till att tänka med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.