EN STÄMMA i 23 HUBBAR ÖVER HELA SVERIGE

Alldeles nyss drog Centerpartiet stämma igång. I vanliga fall brukar vi vara runt tusen personer på nån större konferensanläggning men inte detta år. Idag kör vi på 23 olika platser sammankopplade till en enda stämma. Jag är på plats I Sollefteå tillsammans med Jämtar och Västernorrlänningar och roddar stämman härifrån. Detta då jag jobbar för partiet centralt. Mina Västerbottniska kompisar har samlats i Lycksele så jag hälsar varma kramar till dem härifrån Hallstaberget i Sollefteå.

Att det är en sån här hubb stämma beror ju på rådande omständigheter så stämman är digital och genomföras i hubbar där ombuden samlas. Hubbarna är anpassad efter coronarestriktionerna och ombuden och stämmoförhandlingarna genomförs efter konstens alla regler. Det kan liknas
vid ett antal mindre stämmor med uppkoppling mot sändningen som sker från en enda studio.

Vi ska hantera tre olika program som partistyrelsen jobbat fram och dessutom har vi över 630 förslag från medlemmar runt om från landet. Vi har en från min egen kommunkrets där Annika Andersson i Vilhelmina föreslår att man ska få bestämma själv vart man vill bli utströdd när man har dött. Idag får man inte ansöka om att strö ut sin egen aska förrän man är död. Vi tycker man ska få bestämma det själv medan man lever.

Programmen är:
En grön ekonomi för fler företag och jobb har letts av Rickard Nordin.
En starkare liberal demokrati har letts av min kloka kompis Linda Modig från Norrbotten.
Vård och omsorg av hög kvalitet i hela landet har letts av Christer Jonsson.

Hör gärna av dig om du är nyfiken på något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.