Lite kort från regionen

I måndags var det regionfullmäktige där revisorerna berättade att de ska titta lite extra på vårdköerna nu i pandemin, vaccineringen och hur man ska jobba för att följa upp mål framöver. Den bredningen jag jobbar i ska också jobba med frågan hur medborgarna påverkats av coronapandemin. Så det kommer att vara både revisorer som granskar och vi som ska fråga medborgare vad de tycker.

Jag hade frågat om vad regionen gör för att minska mäns våld mot kvinnor där jag lyfte bla Centerkvinnornas 43 punkts program mot just mäns våld mot kvinnor.

En fråga där regionen gjort en del och sedan jag skrev har man även lagt in om ett centrum mot våld i Södra Lappland i budget. Viktigt och bra. Det här är ju en fråga som berör så många där vi verkligen måste jobba hårt. Ingen ska vara rädd för en människa man bor med eller har haft en relation med.
Det var många upp i debatten och vi är överens om att frågan är viktig och att det är viktigt att vi verkligen lyfter den, följer upp och ser till att män som slår straffas och kvinnor kan leva ett ritt liv utan våld. Det var en viktig och nödvändig debatt. En debatt där vi kvinnor i fullmäktige stöttade andra kvinnor oavsett partitillhörighet, sånt jag verkligen uppskattar. Så tack Emma och Ann-Lena.

Regioner antog även en intern miljö och klimatstrategi där vi ville få in mer närodlat i de inköp som görs av främst livsmedel. Det är inte viktigast för oss om ekologiskt utan vi tycker att det som odlas nära är viktigare då det i sig påverkar klimatet mindre än mat som transporterats långa avstånd. En lång debatt som var både hög och låg vilket visar att det finns ett stort intresse för hållbarhetsfrågor, vilket är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.