Håll i, stå rak och håll ut!

Vid kommunfullmäktige redovisade ekonomichefen Niklas Wilhelmsson hur det ser ut för kommunen då det gäller ekonomin. Det ser ut som om vi får ihop det närapå, det diffar som det ser ut idag med 2,6 miljoner i underskott i verksamheterna men då vi räknar in intäkterna så kommer vi att gå plus. Skatteintäkterna har ökat i stället för att minska som vi trott. Vi går alltså plus på sista raden och det känns ju fantastiskt. Vem hade kunnat tro att vi skulle klara av detta. Men det har snålats, minskats och kämpats på i alla kommunens verksamheter. Nu gäller det att ställa in sig på ett normalläge så att man håller sig på den nivå där det häller. Vi som lånat till löner!

Nu är vi på rätt sida i ekonomin igen. Tack alla ni som gjort detta möjligt. Dvs alla ni som jobbar inom kommunens verksamheter. Tack också till alla er politiker som orkat ta de svåra besluten.
Vi ser att befolkningen minskar, det föds för få och det dör för många. Det är inte främst utflyttningen som är bekymret utan det är för få som föder barn.

Fredrik, från C frågade om resultatet är coronarelaterat där vi får svaret att det inte är några större stöd vi fått däremot har det kostat oss mer ä vi beräknat.

Annika är tacksam och stolt över att vi klarat av detta stålbad där vi ställt om och börjat redovisa på ett bättre sätt. Det hr inte varit lätt men det har varit nödvändigt. Redovisningarna är konkreta och tydliga så det är lättare att hänga med och förstå vad som sker.
En aktiv politik gör att vi kommer att klara det här. Det gäller att hålla i och hålla ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.