Mjuka frågor, mjuka värden

Fullmäktige beslutade att lägga 1,5 miljoner för att jobba för barn och ungas hälsa som känns så viktigt. Vi ska både rekrytera personer och kompetenser men även jobba in arbetssätt i ordinarie verksamheter. Det är så otroligt viktigt att jobba med barn och ungas hälsa och psykiska hälsa i första hand. En viktig del i folkhälsoarbetet att öka hälsan på sikt. Vi ska prioritera ban och ungas hälsa då det är den viktigaste prioriteringen framåt. Vi tog även beslut om en handlingsplan för att motverka suicid. Mjuka frågor, mjuka värden är så otroligt viktiga att vi engagerar oss i, det handlar om människor. Som kommun har vi saknat en sån plan för hur vi ska jobba preventivt så det var dags att vi fick fram en.

Vi tog också beslut om hur vi ska jobba med ledningen av god och nära vård tillsammans med region Västerbotten. Där socialchef tillsammans med ordförande och vice ordförande i socialnämnden är våra representanter. Att samarbeta och samverka på riktigt är så viktigt då det inte finns några andra framtidsbilder än att samverkan kring gemensamma offentliga resurser är framtiden. Det könns bra att ha lite koll på flera världar som regionen och kommunen, det finns så mycket som är ogjort då det gäller samverkan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.