2,4 miljarder i lån

Hur skulle du tänka om det var du som hade 2,4 miljarder i lån och räntorna började öka?

Det finns rätt mycket att fundera på för regionen framåt. Den stora frågan är hur pengarna ska räcka till de behov som finns med en åldrande befolkning och förre som är i yrkesverksam ålder. Sånt diskuterade vi på regionfullmäktiges budgetdag.

Ekonomi är viktig men verksamheterna är viktigare samtidigt så hänger de ihop. Regionen måste minska sina kostnader rejält för att klar av ekonomin i balans. Regionen kan inte skjuts sina kostnader på framtiden utan måste klara av dessa idag. Rätt investeringar är klimatsmarta investeringar som gagnar hela länets befolkning. Inflationsnivån kommer att påverka då vi har stora lån, 2,4 miljarder. Vi behöver investera och modernisera samt digitalisera. Många ska gå i pension och många nya kompetenser behöver rekryteras.

Vi ligger på en låg nivå i investeringar där behovet är så långt mycket större än vad som går att göra. Så där måste det vara verkligt strategiska val för att vi lägger pengarna rätt.

Det jag funderar över är hur det ska synas i de ekonomiska ramarna att vi går mot en nära vård? Hur ser vi att resurser omfördelas till en nära vård från sjukhusvården? Jag lyfte frågan men fick inget svar.

Hur tänker du kring regionens ekonomi och verksamhet framåt och hur gör vi för att omfördela resurserna närmare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.