Han som slog…

Ibland tänker jag på honom, på mannen som slog. Trots att det var för årtionden sedan så finns de kvar de där minnena som jag önskat jag sluppit. Precis som många andra kvinnor har jag erfarenheter av en partner som slog. Allt för många av oss har trots att tiden gått minnena kvar, såren och ärren.
Jag kommer aldrig att acceptera män som slår, misshandlar, förnedrar, kontrollerar. Det är aldrig försvarbart att slå eller förminska en annan människa.

Vi vet att den farligaste platsen för en kvinna är i hemmet. Vi vet att vi måste börja med pojkarna att redan i tidig ålder skapa jämställdhet mellan killar och tjejer. Vi behöver också skärpa straffen för de som slår.

Centerpartiet vill se en miljardsatsning kommande mandatperiod för att låsa in fler män som slår kvinnor. Kvinnor som blivit utsatta för våld måste kunna känna sig trygga. Centerpartiet kommer fortsätta pressa övriga partier framåt i arbetet med att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Det borde vara en valfråga för fler än för oss. Fler partier som ställer sig upp och pratar om detta våld som är så vanligt som drabbar så många.

Centerpartiet vill:
• Att våldsbrottslingar snabbt sätts i fängelse efter att en dom träder i kraft.

• Öka kriminalvårdens resurser för att få fler anstalts- och häktesplatser.
• Ge kriminalvården i tydligare uppdrag att prioritera våldsbrott samt brottsoffrets trygghet, när de tar in dömda för att påbörja fängelsestraff.

• Införa elektronisk fotboja från dag ett efter dom. Idag måste kontaktförbudet överträdas för att fotboja ska kunna sättas in.
• Höja minimistraffet för grov frids- och kvinnofridskränkning till två år. På så sätt skulle obligatorisk häktning vara aktuellt både innan rättegång men även i väntan på fängelsestraff.

2 kommentarer

 1. Andreas Lundgren

  Hej Maria, det var ett modigt inlägg av dig att berätta om våld du upplevt. Vill bara skriva en rad och säga det. Det finns tyvärr många som inte vågar berätta om vad man fått vara med om.

  mvh

  Andreas Lundgren
  Ordf socialdemokraterna i Umeå

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Tack, det var fint av dig. Det är många med mig som upplevt samma som bär det med sig resten av livet. Vi får stå rakryggade och stå upp för jämställdheten och mot mäns våld mot kvinnor. Det borde alla partier göra.
   Vi ses
   maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.