Medmänsklighet inte rasism!

En röst på Centerpartiet är en röst för att stå upp för vår liberala demokrati. För första gången sedan demokratins genombrott riskerar Sverige att få ett främlingsfientligt parti som en del av ett regeringssamarbete. Centerpartiet står för ett alternativ för alla de väljare som vill se mer liberal politik i Sverige utan rasism eller populism.

I min kommun behövs det fler människor som vill jobba inom välfärden, i företagen som växer och som engagerar sig i föreningar och idrott. Vi behöver varenda människa som vill vara en del av vårt samhälle och vi måste göra allt vi kan för att de ska trivas, stanna kvar och leva sina liv hos oss.

Vi kommer aldrig att samarbeta med politiska krafter som vill ställa människor mot varandra, som vill bromsa jämställdhetsarbetet eller inskränka friheter och demokratiska rättigheter. En röst på Centerpartiet är alltid en röst på liberal politik utan högerpopulistisk främlingsfientlighet och en garant för att se människor som en resurs och inte en belastning.

Vi lever i en globaliserad värld. Fler människor i världen migrerar, både för att söka skydd från krig, terror och förtryck, men också för arbete och studier. Vi står för en reglerad invandring, en migrationspolitik som förenar ordning och reda med medmänsklighet och humanism. Vi vill ha en öppen arbetskraftinvandring för både låg- och högkvalificerad arbetskraft. Sveriges tillväxt är beroende av utländsk kompetens.

För att förbättra integrationen behöver det vara enkelt och billigt för företag att anställa. Nyanlända ska också tidigt få lära sig om det svenska samhället. Det kan handla om praktiska frågor, som vart man vänder sig om man är i behov av hjälp, hur arbetsmarknaden ser ut och vilka regler som gäller.
Den som behöver ska kunna få vidareutbildning och svenskundervisning. Det är viktigt att nyanlända inte fastnar byråkrati och långa utredningar. Det svenska samhället ska stötta och hjälpa människor till att snabbt skaffa sig en egen försörjning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.