Lurendrejeri!

Har ni läst regeringens budget? En blir ju lätt irriterad och besviken, främst på Moderaterna, Kd och L som ändå hade en politik som såg norra Sverige å länge de samarbetade med Centerpartiet. Men nu har de glömt oss. Våra prio är landsbygd, miljö, jobb och företagande.
I en lågkonjunktur behöves det jobbsatsningar, men då håller de fast vi a-kassan som är det som kostar mest i budgeten. Det som behövs finns inte med. Skattesänkningar är det sämsta en gör vilket visade sig i Storbritannien. Men de lägger ändå 6 miljarder på skattesänkningar som inte ger nån effekt ut till folk.

De sänker som sagt skatten med 6 miljarder på drivmedel som ger max 40 öre vid pump, de lovade 10 kr lägre pris per liter men nu blir det inget. Vi sa ju detta i valrörelsen att vi politiker inte bestämmer priserna, att staten inte kan bestämma priser. Men det ville väljarna inte höra. Nu får de se att det vi sa då gäller, vi luras inte vilket andra partier gör.
Det nya reseavdraget som skulle gynna landsbygd sänker de så de mesta pengarna går till män i suvar i storstaden Stockholm.

De väljer också att inte stötta jordbruket alla, inga extra pengar alls till landsbygd. Inget jordbruksavdrag för drivmedel och inga pengar alls på infrastruktur. Där tar de pengar från järnväg och lägger på landsväg runt städer. De har lovat 40 miljarder till inlandsbanan men jag har då inte sett något om det i budgeten, har ni? De här 40 miljonerna kommer de att lägga på vägar runt Stockholm, Göteborg och Malmö, inte på norra Sverige. De lägger inget alls till bredband på landsbygd.

Det är så illa hur de hanterar landsbygden först lurar de väljarna med fina ord i valrörelsen och nu gör de inget. Gårdsförsäljningen är en liten men viktig fråga. Det sänker de också, de kommer att utreda ihjäl den frågan. Det finns en färdig utredning som är positiva till att tillåta gårdsförsäljning, men den kastar de överbord och ska fortsätta utreda.

Klimatpolitiken är även skrämmande hur de nu agerar. De rycker undan mattan för all klimatpolitik där Eu inte kommer att sitta still utan Eu kommer att pressa Sverige. Orsaken att de stoppade klimatbonusen så snabbt som en dag var för att behålla a-kassan på den högre nivån så att SD skulle vara nöjda. Vindkraft till havs stoppar de också då de inte finns medel för svenska kraftnät att lägga kablar till vindkraftsparkerna. Så det kommer att få effekt på annat som skogen.

Vi centerpartister kommer att jaga på regeringen och fortsätta att lägga kloka förslag.

3 kommentarer

  1. Åke Nygren

    Lurendrejeri under och efter valrörelsen, ja jag måste då säga att alla partier inte står för vad de lovar, har helt tappat förtroende vad politiker står för. Ett exempel är när Peter Hultqvist lovar att Sverige inte ska gå med i NATO, att så länge som han sitter som försvarsminister så kommer det inte att ske. Sen vet vi hur det blev med den saken.

    Jag vet inte om Centern är så mycket bättre för landsbygden, under en s-less regering, stödd av Centern, med resultat som dåligt vägunderhåll, orter som saknar vårdcentraler och höga drivmedelspriser.

    Detta är vad dagens partier åstadkommer, inget blir bättre med en s-mittenregering.
    /Åke

  2. tjalle

    Man har väl aldrig litat på vad nåt parti lovat inför valet. Var med i C en gång innan ni allierade er med S . Många löften hade även er sida som inte infriades.Och de väljare som trodde på att soppan skulle ner 10 kr/liter borde nog redan före valet förstått att det var en Utopi. Är själv skogsägare och bedriver jordbruk och vet att samtliga politiker vid varje val lovat förbättringar för oss .Men alltid har andra pålagor fört på oss så nåt bättre blir det aldrig. Systemet bygger tydligen på att vi precis ska hålla näsan över vattenytan .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.