Snyggt om regionstyret berättat att det var C som la förslaget…

Läser i Lokaltidningen att regionen nu satsar på att bygga ladd-stolpar vid hälsocentraler, lasarett och sjukstugor. Så bra. Men det hade även varit klädsamt om de även berättat att det var vi i Centerpartiet som lade fram förslaget till fullmäktige.

Motion Laddstolpar
Många människor behöver bilen för att kunna hämta på förskolan, åka till vårdcentralen eller ta sig till jobbet. Vi vill att de ska göra det miljövänligt. Därför måste det löna sig att köpa och köra en miljövänlig bil. Det måste ju även vara möjligt att ladda sin bil. Den vanliga laddningen är ju i hemmet eller på jobbet men många behöver ladda däremellan.
För att klara av ett ökat elbilsägande så kommer det att behövas ladd-stolpar. Centerpartiet föreslår därför att regionen ser över ladd-infrastrukturen i länet och stimulerar och stöttar kommunen att bygger upp ladd-stolpar som en viktig del för en hållbar ladd-infrastruktur i hela landet.

Elbilsförsäljning går snabbt framåt men idag är det få platser som har bra med ladd-möjligheter. I vårt län byggs det ladd-stationer i vissa delar medan andra delar av regionen är helt blanka. Om man tittar på de sammanställningar som gjorts finns flest ladd-stolpar i Stockholm, Västra Götaland och Jämtland. Övriga landet har inte kommit riktigt lika långt.

Jag och Centerpartiet i föreslår därför regionfullmäktige besluta
Att uppdra till regionstyrelsen att ta fram förslag på vart ladd-stolpar kan byggas runt om i vår region.

Att ta fram förslag på finansiering med hjälp av nuvarande möjlighet till delfinansiering från staten.

2 kommentarer

 1. Kenth

  Hej jag har en fråga?
  Varför rivs det så mycket i vilhelmina?
  Varför källsorteras inget utan rivs med grävmaskin.
  Lokaler och bostäder finns behov av så varför inte
  hyra ut eller sälja av beståndet ut istället för att riva?
  Är ni rädd för konkurrens så då river ni hellre fina
  bostadshus och hus med lokaler lämpliga förvaring eller småindustri?
  Jag är på väg bli vilhelminabo men…kan lika väl stanna kvar vid kusten.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Här kommer svaren på dina frågor.
   Varför rivs det så mycket i vilhelmina? Det är för att hålla ekonomin i kommunens bolag, det är ett stort antal tomma lägenheter som kostar pengar varje dag. Nu har vi rivit två hus så nu är läget bättre men fortfarande finns tomma lägenheter.
   Varför källsorteras inget utan rivs med grävmaskin. Jo, det sorteras och allt som går att återanvända har tagits tillvara, Det är entreprenören som ansvarar för att sorteringen sker på rätt sätt.
   Lokaler och bostäder finns behov av så varför inte
   hyra ut eller sälja av beståndet ut istället för att riva? Tyvärr finns det inte spekulanter för att sälja hela Strandvägen, husen sitter ihop så det går inte att sälja ett.
   Är ni rädd för konkurrens så då river ni hellre fina
   bostadshus och hus med lokaler lämpliga förvaring eller småindustri? Det finns fortfarande plats för både småindustri och boende eller som förvaring.
   Jag är på väg bli vilhelminabo men…kan lika väl stanna kvar vid kusten. Välkommen hit här finns plats för många fler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.