Spänningen

Våran dammsugare har krånglat. Men som tur är så kan Åke fixa det mesta och nu funkar den igen. Han kanske har "äkta" elektriska fingrar.

Min pappa brukar greja med elsaker så där till husbehov, och när min lillebror var liten så blev han vittne till då pappa satte in fingrarna i proppskåpet i stugan och fick strömmen genom sig. När sedan lillebrorsan var tillbaka i skolan så hade dom till uppgift att rita och skriva i en dagbok, han hade ritat en gubbe med eld sprutande från fingrarna och under bilden stod det: Min pappa har elektriska fingrar.

En annan gång då pappa var i proppskåpet hemma och skulle dra någonting, fråga mig inte vad, så satt lillbrorsan, som nu var betydligt äldre, i vardagsrummet. Detta var någon gång i december för julgranen stod på plats i teverummet, i köket stod mamma och skulle förbereda middagen, hon vred på plattan och vips så tändes julgranen. Vad gör du ropar brorsan från rummet, jag satte bara på plattan svarade mamma. Men det hade blivit något galet för varje gång hon vred på den så sattes belysningen igång och vice versa, när hon stängde av så släcktes den.

Själv har jag (peppar peppar) aldrig provat på att få en stöt, förutom då man lekte med elstängslet som satt uppe för att korna skulle hålla sig på plats. Men det var ju bara små kittlingar jämfört med riktiga stötar. En av mina kusiner var tydligen intresserad av det här med strömmen och uttagen i väggen. Han stack in en spik i ett uttag för att se vad som hände, han flög till andra sidan av rummet. Vad tror ni han gjorde efter det? Jo, han kravlade sig dit igen för att se om samma sak skulle hända nästa gång han satte spiken där, men han hann inte, hans mamma satte stopp för det projektet. Idag kan man nog vara lite lugnare då det gäller uttagen i lägenheterna, dom är ju ändå barnsäkra.

Vår dotter ringde igår kväll och jag nämnde för henne att dagens blogg skulle handla om ström, då sa hon, visst vet du att det inte är strömmen som går utan spänningen som saknas.

Och med den lärdomen avslutar jag dagens ord och fortsätter våran söndag med diverse bestyr. Vill bara tillägga att livet med Åke kan aldrig, och då menar jag aldrig, bli spänningslöst 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten