Äckliga fjärilar

msnJag tycker inte om fjärilar. Ja jag vet, dom som är så vackra. Mm jag har sett det men jag gillar dom ändå inte. Dom fladdrar på, helt okontrollerbart och vet inte vart dom är på väg. Tänk er att få in en sån i håret, huvva.

Jag var tidigare fruktansvärt rädd för spindlar, jag var det under många år och det var jättejobbigt. Nackhåren reste sig så fort jag fick syn på en spindel och då spelade storleken ingen roll. Liten som stor, dom var lika otäcka.

När vi åkte upp till stugan var det absolut värst, för där finns det spindlar så det räcker till och blir över. När stugan dessutom är i det skicket att en fågel skulle kunna köra rätt igenom utan att det skulle märkas (lätt överdrift men ändock) så är det inte konstigt att förstå att det finns levande varelser därinne.

Jag blev bara så tvärless på att vara rädd för dom, så jag slog näven i bordet och sa att nästa spindel som kommer hit, krossar jag. Vilket jag gjorde i ursinne och se, sen var min rädsla som bortblåst, det var allt som behövdes, jag fick se och känna själv att det faktiskt inte var något att vara rädd för. Men något hände efter det, då upptäckte jag fjärilarna. En ny sak att bli vettskrämd över. Det enda som är bättre med dom, är att det finns inte riktigt lika många och dom hoppar inte ner i skallen på en då man sitter vid teven eller någon annanstans. Spindlarna kändes mer som om dom satt och lurpassade på en, medans fjärilar påminner om humlor, noll koll.

Skorvar och skalbaggar är inte heller speciellt roliga men så länge dom håller sig ur vägen för mig så går det bra. Visste ni att timmerkusen kan prata? Vi satt nere vid sjön hos min mammas morbror, för några somrar sedan, och drack kaffe. Jag hör något som piper och tror att det är en mus som står nere vid altanen, jag hör ljudet hela tiden och vänder mig om för att titta ner och på min axel sitter en timmerkuse och låter. Första reaktionen är ju rädsla, det är ingen hit att titta en sån i ögonen då man inte är beredd på det, jag rycker till och den flyger iväg. Men den lät ju sa jag. Min moster sa då att dom kan göra det, dom får väl fram ljudet genom att gnida antennerna mot varandra. Det var dagens insektslektion.

Ha en trevlig fredag.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.