Uträknat

Jodu Helena, det följde med en beskrivning över lampbyggsatsen men den får bara mina ögon att gå i kors. Jag fixar inte att läsa såna instruktioner. Det var samma sak när jag gick i skolan. På matematik lektionerna gick det bra fram till den dagen då dom helt plötsligt började blanda in bokstäver med siffrorna, då gav jag upp. Jag fattade inte då och gör det inte idag heller, vad fasen bokstäver skulle in bland siffrorna och göra.

Jag vet numer att matematik inte enbart går ut på att räkna ut tal, utan det är ju också att kunna behärska konsten över att räkna ut vad som kan hända om man t.ex. drar bort det understa kortet i ett korthus, eller vad följden blir av att strunta i att betala räkningar, att lista ut såna saker, det är matte det.

Fast nu var det ju det här med instruktionerna över lampan, nä den är alldeles för trasslig, det är inga knäppen, skruvar eller annat som ska fästas, bara, typ, trekantiga plastbitar som ska snurras ihop, usch, men jag låter lampan hänga kvar där, kanske jag helt plötsligt en dag, kommer på hur jag ska göra, precis som med korsord, man lägger bort det och vips så dyker svaret upp, som en blixt från en klarblå himmel.

Nästan klarblå himmel var det igår, varmt var det då i alla fall och vi satt ett helt gäng bakom väggen. Kerstin, Janne, Fred, Birgitta, Laila, Ingrid, Ingrids särbo, Åke och jag. Kerstin bjöd på kaffe och Birgitta o Fred hade fixat fikabröd. Mycket prat (som vanligt) och planering inför sommaren. Det lät som om det var 2 par som skulle komma ut och kolla in då jag kör premiär tävlingen i slutet av Maj. Det kan bli spännande. Ja tävling och tävling, det är väl inte riktigt bestämt än hur dom ska lägga upp det här. Det blir väl som en "test inför säsongen tävling" , kanske.

Vi var upp och lämnade Jennifer på kyrkan efter lunch igår, dom hade scout hajk och har sovit över där så vi hade barnfritt. Fast hon håller på vara i den åldern att hon klarar sig själv ändå och därför känns det inte så speciellt eller rättare sagt, vi behöver inte gå på krogen eller göra såna saker bara för att hon är borta, det kan vi göra ändå. Så det blev en lugn, skön lördagskväll framför teven och med varandra som sällskap. Det kunde knappast bli bättre. Ta det lugnt!

En kommentar

  1. Helena

    …siffror ÄR och förblir ett språk som är svårt att förstå.. hmm.. sifferdyslexi på någe vis kanske?! Vi kallar in hjälp för läxor me mellanstadiematten haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.