Cykla eller inte

msnVi satt och snackade på fredagskvällen om det här med att bli inlagd på lasarett. Våra barn har haft tur och det är bara Jennifer som lyckats bryta ett ben i foten men hon klarade sig från att behöva ligga inne. Själv började jag med att säga att jag legat inne 2 gånger i mitt liv och bägge gångerna var det en cykel inblandad.

Första gången var jag runt 5-6 år, tror jag, och var imponerad av cyklarna med ballongdäck, själv hade jag en "vanlig" cykel. Övertalade en kille på gården att få provcykla hans cykel och det gick bra, för honom. Värre blev det för mig, jag kraschade in i trottoarkanten och hamnade på skallen. En granne i höghuset hade noterat vad som hände och kom utspringandes, han visste dessutom vart jag bodde så han bar hem mig.

Jag hade en hjärnskakning och blev inlagd. På samma rum som jag låg en tjej som det var betydligt sämre med, hon var förlamad på något sätt. Nu råkade jag tycka att maten som serverades smakade otroligt gott och jag visste inte om man eller hur man fick mera. Tjejen låg lite påpassligt och sov så jag bytte tallrik med henne. När personalen kom och skulle ge henne maten och upptäckte att tallriken var tom så såg dom ut som stora frågtecken. Dom frågade mig vart maten hade tagit vägen. Ja sa jag, den har hon ätit upp. Dom såg väldigt förvånade ut för hon dög ju nämligen inte till att äta själv men dom lät saken passera utan att göra bort mig.

Andra gången var jag 16 år, hade druckit av något som 16 åringar inte ska göra. Jag och en kompis skulle cykla ner på stan men i utförsbacken på Marieberg så veks sig mitt styre och jag flög över det och landade på hakan i asfalten. Den gången blev jag också inlagd på lasarettet med hjärnskakning.

Där tänkte jag att jag aldrig mer legat inne men det har jag, 2 gånger till men dom gångerna var det ingen olyckshändelse som utlöste dom besöken. Men om det vore en tävling om att ha legat inlagd flest gånger så vinner nog Åke, tveklöst. Han kan vara som ett hommel ibland. Min farmors standard fråga då jag ringde till henne förut, då hon var i livet, var, Nåmen hur är det med Åke, vad har han nu brutit?

Jag cyklar inte idag och det var massor av år sedan jag gjorde det, undrar om det är olyckorna som ligger bakom eller om det bara är att jag tycker det är mer motion att gå, sen faller man inte så högt om man snubblar som när man sitter på sadeln. Ha en bra måndag.

2 kommentarer

  1. Helena

    ….hur snopen hade inte tjejen blivit OM hon vaknat. Kan inte hjälpa det.. men jag skrattade HÖGT när jag läste det (även om det förståss va synd om henne för att hon va sjuk)

  2. Theresé

    Ja mamma, det är nog tur att du inte cyklar, du som går och snubblar och halkar hela tiden! Skulle just vara snyggt att se dig komma upp på cykeln för att sedan stå på näsan. Nä, håll dig i kontakt med backen istället, så jag slipper åka upp och blåsa på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.