Hängandes

Imorgon bär det nog iväg till Övik, för Kerstin och Janne. Det är dit dom måste åka om dom ska plocka ut sin bingolotto vinst. Ja dit eller till Lycksele eller Piteå etc. Dom träter lite grann än om vem som egentligen vann vad, och om vinsten ska delas så borde rimligtvis alla utgifter också delas, tycker Kerstin medans Janne försöker slingra sig. Men så allvarligt är det inte utan allt som sägs, säger dom också med glimten i ögat.

Själv börjar min anställning imorgon så nu kommer det att bli mer rutiner igen vilket jag tycker känns ganska skönt. Det blir mer pli på en själv med bestämda tider.

Åke läste min blogg igår och sa, -När jag började läsa så trodde jag att du skulle berätta om när lillebror hängde utanför fönstret, ja sa jag och skrattade, men han flög ju inte då, utan då hängde han ju.

Det var så här att när vi var yngre, typ barnåldern, jag skulle gissa att jag var 12 år och brorsan 6, så hade vi i sommarstugan, vårt rum på övervåningen, där hade jag då hittat ett rep som jag knöt en ögla på och hängde ut genom fönstret, sen sa jag åt lillebror att sätta sig i öglan, han stod alltså nere på backen, och sedan skulle jag hissa upp honom till rummet. Jättesmart idé tyckte jag.

Jag hissade, och drog, det var inte så lätt som jag trott men jag kämpade på, plötsligt hör jag en ansträngd röst utanför fönstret, nu orkar jag inte hålla kvar längre, jag binder fast repet runt kaminröret som går upp genom golvet och taket, sen rusar jag fram till fönstret och där hänger lillebror i öglan, med bara fingrarna, men du skulle ju sitta i öglan skrek jag, jamen jag halkade ur sa han, jag greppar tag i hans fingrar och drar för allt jag har. Jag får in honom i rummet men han har förstås skrapat upp magen på fönsterhaspen. Därefter får han en uppläxning om varför han inte sa ifrån tidigare och blir dessutom uppmanad att hålla truten om detta för våra föräldrar. Du får säga att du gjort illa dig i din koja, sa jag åt honom. Och så blev det.

Många år senare talade han om för våra föräldrar vad som hänt den gången, så nu vet dom det. Kanske tur att det hunnit bli preskriberat idag. Nu kan man ju skratta åt det, men ibland måste man fundera vart man får alla påhitt ifrån. Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.