Sommarstugan

Det blev en väldigt lugn dag igår, jag och Kerstin tog den sedvanliga promenaden men sedan var det mest bara att sitta hemma. Ja, jag tog en sväng på affären. Åke låg och drog sig i soffan men även han var ut en tur och kollade läget hos hans pappa. Jennifer fick följa med en kompis på simhallen för att sedan få äta hamburgare, så hennes dag var då räddad.

Nu känns det som om sommaren är på gång och sommar innebär också stugan. Vi håller på att bygga en ny stuga utmed den gamla och det har nu tagit ca 8-9 år, men nu är vi inne på slutspurten. Ja jag ska inte ta åt mig av äran av att ha byggt den, pappa har gjort det mesta med hjälp av en stuggranne och Åke har också dragit sitt strå till stacken.

För många år sedan hade vi ett biljardbord däruppe i stugan. Den gamla stugan är byggd i 2 delar, den större delen och tillika vardagsrummet, byggdes flera år senare än den första delen. Men för den skull så är den inte fräschare. Det fanns vissa problem att få ner biljardkulorna i hörnorna då kulorna verkade ha eget liv, eller kunde det bero på lutningen på golvet?

Min farbror och Åke hade en biljardkväll då det dracks lite och spelades. Dom fick den geniala idén att dom skulle höja stugan medans dom spelade för då skulle man ju enkelt kunna se när golvet var jämnt. Så bestämdes det och dom var ut och höjde, gjorde några stötar, justerade höjden igen och provade, hade någon påfyllning av glasen och fortsatte tills dom tyckte att det kändes bra.

Morgonen efter, kliver vi upp och går in och sätter oss i vardagsrummet och filosoferar då Åke plötsligt pekar på väggen och säger vad är det där för ett plank? Han lutar sig framåt för att se bättre och det gör han också. Planket är golvlisten som sitter 15cm ovanför golvet och man ser rätt ut genom väggen därnere. Dom har höjt väggen men golvet stod kvar. Då förstår ni i vilket skick våran "gamla" stuga är i, till vårt försvar ska sägas att vi inte har byggt den stugan utan det var faktiskt en byggnadsingenjör som gjorde det, med viss hjälp av sin fru. Tro det eller ej. Ha en bra måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.