Polisen

Jag berättade för Åke att människor jag möter tycker att jag är så brun, så den första frågan är om jag varit utomlands. Nä svarar jag, jag har suttit på gården med grannar, nämen inte visste jag att man kunde bli så brun av det säger dom då oftast.

Då tyckte Åke att jag skulle svara dom med att, jo jag går ut varje gång jag och min man grälar.

Hm, jo det kan man ju säga men i vårt fall så blir det en stor lögn, för så ofta grälar vi inte utan skulle det då ligga nån sanning i det påståendet så gick jag runt och var likblek istället.

Tänk att vi snart varit tillsammans i 25 år, det är över halva mitt liv, med råge. Jag är ju bara 41 år än. Jaja, jag fyller 42 innan vår 25 årsdag, men ändå. Och nu har vi inte hunnit vara ihop halva Åkes liv, men det kommer det också, var så säker 😀

Visst låter det halvknepigt att man faktiskt kan säga att jag upplevt 60 talet, 70,80, 90,00 och snart 10 talet och jag är inte 60 år? Mm, det är lite matematik i det, precis som när vi skulle förklara för Jennifer, och nu har vi dessutom gjort det några gånger, att 1 kilo bomull väger exakt lika myckt som 1 kilo sten. Det kan vara svårt att förstå hur det kan komma sig om man inte tänker sig för.

Och vad är sannolikheten för att detta ska inträffa:
Jag och Kerstin gick umestans promenaden i tisdags. När vi kommer upp på området så står det en vit volvo på övergångsstället, en polisbil med blåljusen på, bakom bilen, en tjej och polis sitter på en sten och pratar och en annan polis håller i en cykel. Okej säger vi, volvon har förmodligen kört på cyklisten. Kollar på vk.se när jag kommer hem för att se om det står något om olyckan, näpp, inte ett ord.

Nästa dag, onsdag, går vi samma sväng, kommer upp på området och där står, hör och häpna, samma volvo, på samma fläck, en polisbil med blåljus bakom osv. Aha säger Kerstin, polishögskolan håller väl till härinne någonstans, det är ju nån typ av övning dom håller på med.

Det var väl för väl, under en knapp sekund trodde jag att jag blivit knäpp och skulle få återuppleva tisdagen.

Ha en trevlig fredag och ta det lugnt med cyklar och bilar!

En kommentar

  1. Lisbet - bloggen bredvid

    När du säger så kommer jag på mig själv att jag yttrade själv samma i förrgår.

    Träffade en ursnygg karl, BRUN å fin så jag frågade samma sak. Jan svarade – hemma på altanen.

    Och jag sa….*skäms*…aahhh kan man bli så brun i Sverige…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.