Måste/vill/väljer

Finns många människor med åldersnojjor, man kan ju undra varför. Hur man än vrider och vänder på sig själv så blir man äldre, eller som min chefs dotter hade sagt en gång för längesedan och jag citerar: Det finns faktiskt ett måste och det är att alla måste dö en gång. Så sant.

För annars har jag själv fått lära mig att det finns inga måsten och allting handlar om att byta ut ordet med att man gör saker för att man vill,, eller för att man föredrar, inte för att man måste. Själva ordet är ju krävande och känns som ett tvång och det är just det som skapar stress.

Jag måste inte tanka bilen, men jag väljer att göra det så jag tar mig till jobbet på dagarna. Jag måste inte betala bensinen heller men jag föredrar att göra det så det slipper bli en polisjakt och böter. Våra kläder måste inte heller tvättas men för det mesta så föredrar jag att göra det för att det är så härligt med rena kläder.

Med andra ord så måste man inte heller bli äldre, men dom flesta vill nog leva och då får man nog vänja sig vid tanken på att vi alla kommer att bli det. Man är aldrig ensam. Men just döden är nog oundviklig, jag kan nog inte välja något annat den dagen då det är meningen att man ska lägga ner sitt liv här på jorden.

Sen vetesjutton om jag ens skulle vilja byta med en 18 åring idag, alla krav dom har och vad alla förväntar sig av dom, jag tror ändå att det var lite lättare att vara 18 år på den tiden då jag var det, än att vara i den åldern idag.

Säkert är det som vi alla också säger, ingen vill ju sitta på ålderdomens höst och ångra det liv man har levt. Är man inte nöjd med det man har nu, så kan det vara läge att ändra på det. Åtminstone börja fundera på hur man verkligen vill ha det och hur man vill bli ihågkommen. Tänk också på att dom frön vi sår under livets gång är dom frön vi skördar på ålderdomen. Har vi inte skött om dom som vi har nära och kära, så är det mycket troligt att dom inte finns kvar när man sitter där.

Senare idag, ska jag ut och gå med grannarna (om dom nu inte hittar på att hämta ut sin husvagn) och det är inget måste, utan jag gör det för min egen hälsas skull och för det trevliga sällskapet. Ha en bra lördag!

En kommentar

  1. Helena

    …också att det var lite enklare att vara ung ”förr”. Så ibland ere helt enkelt ok att säga att de va ”bättre förr” Och me ålder kommer ju vishet har jag för mig haha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.