kaffevatten

Snacka om att man kan vara disträ ibland. Kanske ska börja med att säga att jag alltid har med mig en termos ny kokekaffe. Jag är inte överdrivet förtjust i bryggkaffe utan vi kör the old style, med kaffepanna.

Nåja, runt niotiden igår, på jobbet, så kände jag suget och spiller upp, vad jag trodde var en kopp hett kaffe, men det var bara en het kopp vatten. Jag hade glömt att fylla upp den med kaffet jag kokade innan jag for. Fy fasen. Det finns ingen spis på jobbet heller utan en kaffemaskin som man ska ha nyckel till, vilket jag inte har. Aha, kommer på en nödlösning, jag har en burk med snabbkaffe som följt med från gamla jobbet, jag tar helt enkelt koppen och fyller den med varmt vatten från kranen. Men varmvattnet på det där stället blev aldrig riktigt varmt som det blir hemma, nä det bidde ingen ’god’ varm kopp utan en pissljummen, kopp med gammalt snabbkaffe. Jag tror att jag betackar mig nästan gång jag glömmer kaffet hemma.

Apropå värme, spisen vi har i stugan liknar ingen annan spis. Den är verkligen gammal, säkert från 60 eller 70 talet med runda hörn och ingen glasruta på ugnsluckan. Man skulle kunna tro att den gjort sitt men jäklar i det vad det finns krut i den. Om man ska koka ägg och vrider ner plattan på ettan så håller ändå äggen på att studsa ur kastrullen. Pommes frites i ugnen blir klart på 10 minuter, inte en sekund längre får dom vara inne. Kan det vara spisen det beror på eller kan det vara han som kopplade in den en gång i tiden som gjort något med strömmen?

Fast jag klagar då inte.

Här hemma går plattorna lite ojämnt, vissa dagar tar det längre tid att koka upp vatten än andra dagar. Har hört av någon att det kan bero på vilken tid man sätter på spisen. Om det är vid middagstid och många har på spis och dylikt så blir strömmen svagare, ja varför inte. I mina öron så låter det rimligt. I förhållande till spisen i stugan och om detta skulle kunna vara orsaken till att den är så snabb så kan det inte finnas en enda människa inom en radie på 5 mil som använder något som går på ström. Nä där är det nog något annat som är gör att den är super snabb. Hehe, det du Janne, den snabbheten skulle du ha haft på dina skickade mail.

Ha en bra onsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.