80%, skitsnack

Visst är det fler än jag som tycker att det är konstigt att man kan sänka pensionerna, jag trodde i min enfald, att pensionen är något man jobbar ihop under sitt liv, det är ens egna pengar, hur kan man då sedan dra bort pengar från den slutsumman? Är inte det likadant som om jag sparar pengar på ett konto, men sedan bestämmer bankerna att dom ska dra bort en viss summa av dom pengarna, varje månad bara för att?

Och det här oranga kuvertet man får hemskickat, det är humor det. Dom skulle kunna kosta på och stoppa in en sån där speldosa som spelar upp en hånfull trudelutt då man öppnar kuvertet. Jag kan ju nästan garva ihjäl mig då jag läser vad jag kommer att ha att leva av, den dagen.

Fast jag har sagt det förut och jag kan säga det igen: Att oroa sig för morgondagen är som att betala ränta på ett lån som man inte har. Med andra ord, man får se vad som händer, mycket kan förändras på några år.

Och kolla in denna uträkning som a-kassan gör. Jag fick som halvtidsanställd, 7700:- efter skatt. Nu när jag har stämplat så har jag fått 1776:-, varannan vecka, vilket gör 3552:- i månaden, det ska alltså föreställa 80% av min lön. Får ni det att gå ihop? Inte nog med detta utan nu, då jag stämplade min sista vecka, då skulle jag ha för 4 dagar (jag blev anställd den 1:a Maj) och då borde jag väl rimligtvis ha fått 888:- minus en dag, så det skulle ha blivit typ 711:-, tror ni att det blev så? Näpp, jag fick 444:-, sug på den ni. Jag ids inte ens bråka, jag orkar inte, har gjort det i början av min stämpling och dom vrider och vänder på orden så en vanlig människa begriper inte vad dom säger. Jag är bara tacksam att jag nu slipper denna stämpling. Ha en bra dag, jag och Kerstin ska då snart ut i solen och gå och kanske kolla in blommorna som står i fönstret i ett hus uppe på kvarnvägen, Kerstin är mäkta imponerad av dom.

En kommentar

  1. Helena

    …som bestämmer alla dumma och konstiga regler som berör våran ekonomi borde verkligen ta och gå en vecka i en ”vanlig” människas skor.. för inte fasen är det lätt alla gånger. Usch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten