Helikoptern

Vi satt vid frukostbordet igår morse och skådade ett svart rökmoln som steg upp bakom det andra huset på vår gård. Ja det är säkert brandkåren som har en övning (brandkåren ligger precis därbakom), sa Åke och jag höll med. Sen är jag, Kerstin och Janne ute på dags promenaden och passerar polisstationen på ridvägen och ser att dom "bandat" in hela parkeringen. Vi går där som ena frågetecken och undrar vad dom hållit på med.

Jag sätter mig bakom väggen då vi kommer hem och efter en stund kommer Kerstin ut och talar om vad dom läst på nätet, om rånet och den brinnande bilen osv. Då fick man svar på frågorna.

Visst händer det saker överallt i världen, men det känns mer då det kommer så nära inpå.

Som den kvällen för ett antal år sedan (då jag fortfarande var rökare), jag och Åke satt ute på balkongen och drog i oss en cigarett då det helt plötsligt blir ett jäkla liv ute på näckrosvägen. Vi ställer oss upp och kikar ut, ser några fnissande tjejer som springer och gömmer sig bakom några parkerade bilar längre ner efter vägen och efter dom, på varsin skateboard kommer 2 nakna killar i full karriär. Dom rundar den lilla vändplanen och kommer tillbaka, Åke kan inte låta bli utan ropar högt till dom -helikoptern!

Dom tvärnitar nedanför våran balkong och ser jättestressade ut och ropar tillbaka, -va, kommer polisen? Hahahaha, dom trodde att någon ringt polisen och var ute efter dom. Nä så var det inte, i alla fall inte denna gången, det där kanske handlade om något som dom hållit vad om eller någonting annat. Vem vet. Men där ser man, det händer saker vart man än är. Vissa mer grymma och allvarliga än andra. Ha en bra måndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.