Den ljuva hämnden eller hur det nu var

Så har vi avverkat vår sista bastukväll för den här säsongen. Nu håller det ju på vara så varmt att vi kan sitta ute och äta kex, dricka vin/kaffe och prata. Igår var vi nog fulltaliga, Birgitta, Kerstin, Laila, Monika, Gerd, Marianne och jag. Vid något enstaka tillfälle så har vi suttit några till därnere, men rummet är inte så stort så vi är ganska lagom med folk nu, annat kan det ju bli nu då vi flyttar ut. Som jag skrivit tidigare så brukar det pratas en hel del om allt möjligt.

Igår handlade det bl.a. om svidar´n, knott, änglar, skorvar, kakrecept och hembake tunnbröd doppat i te.

Kom ihåg en gång för ganska längesedan, jag, Åke och Theresé hade åkt ner till mörkaste Småland för att gå på High Chaparral. Det var på den tiden då vi hade folkabussen, gissningsvis så var det någon gång 1989-1990.

Vi hade ju inrett bussen med en U soffa med ett bord i mitten så vi kunde sitta därinne och äta och sedan bädda ner när vi skulle sova.

Den aktuella kvällen så var det nå fruktansvärt mycket av svidarna som var ute på kvällspatrull, det gick inte att sitta ute. Dom är ju som bekant hemskt ilskna av sig och biter så fort dom får en chans.

Vi satt med andra ord inne i bussen och avnjöt kokt korv med bröd, som vi tillagat på triangia köket. När vi var klara så skulle jag tömma ut korvspads vattnet, jag öppnade dörren och blev formligen överfallen av dom elaka djuren. Jag blev så tvärförbannad att jag tar kastrullen och ska slänga det varma korvspadet på dom för att hämnas men vad händer, jo det kan alla som är duktiga på matematik, räkna ut och som vet hur kastruller och stekpannor funkar i ett triangia kök. När jag tar i underifrån för att slänga iväg innehåller så viker sig handtaget inåt och allting slungas tillbaka rätt i fejset på mig, snacka om svidarnas hämnd, eller kanske man skulle säga att synden straffar sig själv.

Nåja, det gick bra, vilken himla tur att vi hunnit sitta en stund innan fadäsen, annars hade man ju kunnat bränna sig illa. Men nu har jag provat att kasta saker från en sån kastrull, 2 gånger, första och sista (som Åke brukar säga). Ha en bra tisdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.