Mera nycklar

Tackar så mycket för alla grattis hälsningar, både här, via sms och mail. Fick också en present av Birgitta och Fred (ni vet, han som hade namnsdag igår :D). Det var 2 inplastade nummer av tidningen Dragstrip, nummer 1 o 2, årgång 1. Alltid kul att ha lite kuriosa. Och dessutom fick jag en fin värmeljusstake. När Åke kom hem hade han dessutom plockat mer liljekonvaljer så nu är vasen full.

Jag hade egentligen inte tänkt ha någon uppvaktning, jag ids liksom inte, men storebror dök upp, med fru och min omskrivna kusin Anna och hennes man, Ingvar och deras yngste son, Anton. Tur att jag gjort en fruktsallad så det räckte till allihop. Fast å andra sidan, dom kom väl inte bara för att få något att tugga på, det var rätt så längesedan vi sågs allihop tillsammans. Sen drog jag och Åke iväg upp till Norum för att inhämta dom där 2 kanadensarna som vi ska ta med till Maltträsk. Vi var hemma först halv elva, så det var den dagen det.

Apropå torsdagens blogg om nycklar så har även Theresé provat att göra samma sak som jag gjorde då jag låste in mina släktingar i huset, fast hon slängde inte bort nyckeln.

Då var hon hemma hos sin farmor, och dom har en ytterdörr och efter det en liten farstu och sedan en innerdörr. Hon blev väl less på farmor, gick ut i farstun och låste innerdörren. När Elsie upptäckte att hon var inlåst så försökte hon förmå Theresé som satt i trappan i farstun, att öppna dörren, men allt Elsie hörde var ett fnissande där utifrån. Det hela slutade med att farmor fick hoppa ut från balkongen. Det var lite krut i henne för balkongen är inte direkt ner på backen utan sitter någon 2 meter upp i luften om man räknar med räcket, dessutom var hon ingen ungdom, men hon var inte feg heller.

Jag talade om för Theresé att jag skulle skriva om den händelsen, och då sa hon att hon vet vad hon brås på, mjo, pappa, sa jag fast det trodde hon inte riktigt på.

Nu får ni ha en bra lördag och ni håller säkert också en tumme för att solen kommer att komma fram så småningom. Vi kommer då att sticka när vi ätit frukost och packat ihop våra saker. För en enda dag och natt i Maltträsk så behövs inte så mycket saker. Men det brukar alltid ta sin lilla tid ändå. Det är som förgjort att säga en tid då man ska åka och sedan dyker en massa annat upp som man helt plötsligt kommer ihåg skulle göras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten