Känsliga läsare, varnas!

Maria Lundmark HällstenSöndags paket

Theresé! Du ligger risigt till, vart ska du gömma dig på lördag? Jag blev nämligen tillfrågad om att stå i entrén på Wheels och det kommer jag att göra, kanske med kameran i högsta hugg moahahaha.

Jo, apropå Gitte. När vi satt och drack söndags morgonens kaffe och Gitte kommer ut från bussen så ser vi något som inte riktigt passar in i bilden. Han haltar omkring med ett stort paket runt foten. Han hade halkat på flaket och på vägen ner skar han upp stortån och den främre trampdynan, på något vasst, som satt i kanten på flaket. Det såg verkligen inte trevligt ut men vi fick rapport igår kväll. Dom på akuten tyckte att det bara såg fint ut så han kommer inte att behöva lida av framtida men.

Tänkte nu skriva den där historien som Lyckseleborna berättade för oss på midsommardagen. Och detta ska nu vara en alldeles sann historia.

Det finns en mindre begåvad kille i Lycksele som ibland är i behov av personliga assistenter. En av hans assistenter blev uppringd av killen på hans lediga dag och han sa, -Du måste komma hit! Nä sa assistenten, jag är ju ledig. -JOO du måste komma hit. Nämen jag har inte tid till det. -Jo, du måste, jag har fångat ett troll. Sa killen med stor övertygelse.

Assistenten vill inte åka dit då han har andra saker planerade men hans arbetstagare fortsätter att säga åt honom att han måste komma och om jag nu minns rätt så hörde han då ett ljud eller ett bankande från telefon luren. Nå, han bestämmer sig för att göra som killen vill och åker hem till honom. Han ringer på och när killen öppnar så frågar han honom vart han har trollet. I sovrummet svarar han och dom går fram till dörren som han har låst. Han öppnar upp och dom kikar in i rummet och där står en mycket skärrad, kortvuxen person. Det är alltså en dvärg som kommit hem till honom för att läsa av elmätaren. När han såg honom och tog honom för att vara ett troll hade han bara sugit tag i honom och kastat in honom i sovrummet och låst dörren.

Kan man annat än skratta? Att den kortvuxna människan inte tyckte att det var speciellt roande kan man förstå, och att den utvecklingsstörda killen tog honom för att vara ett troll, kan man kanske också förstå, vem vet hur han definierar ett troll. Dom utmålas ju ofta som små vuxna. Sen hade det ju faktiskt lika gärna kunnat vara en mörkhyad person, en same klädd i lappkläder eller en som bara var mörkhårig och oborstad för dagen, ja i princip kunde det ha varit vem som helst, beroende på vad han tyckte liknade ett troll, det förtäljer nu inte denna historia och kanske vi aldrig får veta det heller, men jag skrattade då gott åt den och jag hoppas att även den kortvuxne killen kan göra det så småningom. Vem som helst som blivit utsatt för en sån här sak hade ju säkerligen blivit skärrad.

Fint väder utlovas idag och vi kommer att ta camaron upp på Gammlia ikväll för en kaffe ute i det fria. Vi kanske syns där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.