Oops, det var den gräsmattan.

Det var tydligen inte bara i Järlåsa det regnade, men man hade kunnat tro att världens allt regn föll precis runt vår buss.

 

På onsdagskvällen sa jag att det kanske vore läge att flytta bussen från gräsmattan eftersom dom lovade mer regn under torsdagen, mm, det var ett bra förslag men med facit i hand så skulle vi nog aldrig ha parkerat på gräsmattan.

 

Framhjulet sjönk ner i gräsmattan och blev hängande på axeln. Som tur var, har Theresé och Anders kompisar som ställer upp i ur och skur. Halv tio på onsdagskvällen ringde Therese till Jörgen Björkqvist, som kom med sin 4 hjulsdrivna bil, hakade fast bussen och swosssch, så var den uppe på fast mark igen. Och inte ville killen ha något för besväret heller, men ett stort tack från oss i Umeå kommer här: TACK! Utan dig hade vi nog suttit kvar någon extra dag.

 

Sedan parkerade vi på gruset, så nära garaget som möjligt och somnade in, trött och färsig efter kvällens bravader och lastande. Sen kommer regnet, och då menar jag regn. Mitt i natten sätter det igång att läka in från takfönstret som naturligtvis sitter precis ovanför min säng, dropp dropp dropp, plask, jättekul.

 

Efter frukosten laddar vi för en resa till Rättvik, det regnar hela vägen, jag får lägga handdukar och andra lösa saker på min säng för att den ska vara något sånär torr till kvällen. På med elementet för att få lite värme och för att kanske kläderna som jag tvättat 2 dagar tidigare, ska börja på torka. Idag, lördag, är dom fortfarande fuktiga.

 

Nu ska jag åka och handla så jag får fylla upp kylskåpet, Åke sitter på busstaket och ska fixa en permanent låda över takfönstret, vi vill inte se en droppe vatten från taket en gång till. Skriver mer om fadäserna på resan senare. Ha en bra lördag, det ska vi försöka ha.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.