Gritchmatch

Nu är vi packade och klara…igen. Camaron är lastad, bussen tätad, garderoben fylld och nu ska bara resterande mat ner.

 

 

Nu är det Malå och stugan som gäller, till torsdag i alla fall. Då åker vi till Fällfors och ska tävla, våra grannar, Birgitta, Fred, Kerstin och Janne kommer att möta upp där för att kolla in hur det kommer att gå . Eventuellt kommer även Laila och Ove att åka upp också, det ska bli kul.

 

 

 Sen åker vi tillbaka till stugan och efter det får allt bero, på väder, lust, omgivning, inspiration och idéer. Vi har hållit på med ett stugbygge i flera år men nu håller det på vara på upphällningen, dom har dragit in elen och nu saknas nog bara lister och vatten/avlopp och lite småfix med köks delen.

 

 

Avslutar denna blogg med ännu en liten sann historia.

 

 

Detta var under krigstiden och stora fartyg anlände ofta till Holmsund. En gubbe i övre åldern brukade cykla dit med en hink och efterfråga matrester som han kunde ge till sina grisar.

Denna gång (hade säkert hänt fler än en gång tidigare), så var fartygsfolket inte svensktalande utan pratade tyska, tror vi att det var. Han skulle då försöka göra sig förstådd och sa på sin hemlagade tysk/engelska: Do you have any gritchmatch tomorning? Och avslutade sedan med ett nöff nöff. Det blev en hel del huvudbry men till slut lyckades dom trots allt förstå vad han menade. Det var minsann inga språkförbistringar där inte.

 

 

Lite lustigt att många, bland annat jag själv, inte känner mig så säker då jag måste prata engelska, men ändå kan jag det och jag förstår vad andra pratar om, trots det är man så osäker och vill inte göra bort sig. Visst är man löjlig!

 

Önskar er en mycket trevlig sommar (återigen) och nu lovar jag att jag inte ska blogga på några veckor, men sen är jag tillbaka, förhoppningsvis full av historier, både självupplevda och säkert hörda av olika människor runt omkring.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.