Hur ska man kunna veta?

Att veta vad man ska ha på sig när man ska sova, den här årstiden och med detta väder är lika svårt som när man skickar iväg ens barn till skolan en vårdag, ska man ha regnkläder, kortärmat, långärmat, stövlar eller gympaskor? Ja, nu menar jag inte att det är just dom valen man funderar över när man ska gå i säng.

 
Nä, då handlar det om man ska ha täcket i påslakanet eller om man ska sova enbart med påslakan. Jag sa att det var snudd på för lite med bara det för jag tycktes ha vaknat till några gånger i går natt och frusit. Då sa Åke att det var väl inte så konstigt då han sett att jag mestadels sov med påslakanet på magen. Hm…ja det är inte så lätt att få någon pli på ett påslakan sa jag, man kanske skulle prova en gammal, hederlig stärkning, då man skvättar socker vatten på tyget så det stelnar, hur kul skulle det vara på en skala? Ett knall hårt påslakan som inte viker en tum.
 
Jag stoppade in våra täcken innan vi gick i säng igår men jag är inte riktigt nöjd ändå, aningens varmt blir det allt. Men man överlever.
 
När vi åkte till Fällfors så lämnade vi katterna i stugan och min mamma skulle gå dit och ge dom mat samt se efter så ingen hängde i gardinerna. Dom är som jag berättat tidigare, inte riktigt rusk ibland. Nå, när vi kom tillbaka på söndagen så stod en stol för skafferiet och en liten röd balja stod på golvet, detta orsakade en del huvudbry, vad hade hänt där? Hade kanske katterna styrt fram stolen för att nå upp och öppna kylskåpet? Nae, skulle inte tro det.
 
Vi fick förklaringen av min pappa. Han och mamma gick ner på lördags kvällen för att mata dom och fann skafferiet öppet och en bullpåse låg på golvet. Han plockade upp påsen för att lägga in den igen och av en liten händelse så höjer han blicken innan han stänger dörren. Längst upp på hyllan, i den lilla baljan ligger en katt och stirrar på honom. Det är Eloise. Hon är hopplös då det gäller att öppna dörrar. Han lyfte ner hela baljan på golvet med katten i och det gick bara bra, hon låg kvar där. Och stolen ställde dom givetvis för dörren så hon inte skulle göra om samma sak igen. Eloise är katten som på bilden, ligger under mattan, Enya har full koll på henne på översidan. Ni får ha en bra måndag, ni kan gissa om vi ska ha det, vi som är lediga en vecka till.

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Helena

    haha… så söt.. åh vad jag saknar att ha katt. Finns ju inga roligare o mer underhållande djur.. fast nu får man hålla till godo me ungarna, men de e inte så dumt det heller 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten