Mördarsniglar och projekt

 

Igår satt vi ute i omgångar, Ingrid, Inge-Gerd, Janne, Fred, Birgitta, Laila, sedan kom Stig, Gerd, Eleonor, Britt, and so on. Det pratades bl.a. om att låsa dörrarna och Inge-Gerd sa att hon gärna ville låsa med dubbla lås om hon var ensam och någon sa att om dom hade bott i skogen skulle dom ha en STOR hund som kunde vakta åt dom.
 
Jag sa att om man bodde i en skog skulle man bara sätta upp en skylt nere vid vägen: Varning för mördarsniglar! Och i bakgrunden kan man då höra musiken från filmen Hajen. Ingen skulle väl tordas komma upp dit då? Om inte annat kunde dom trampa på några stycken och halka omkull. Tycker att namnet mördarsniglar kan tolkas på olika sätt. Man skulle ju kunna uppfatta det som om dom larvade omkring och tog ihjäl människor.
 
Det finns ju lampor som tänds med rörelsedetektor, man skulle ju kunna göra en liknande sak men inte med lampor utan att en bandspelare sätter igång. Kanske en hund som börjar morra och sedan ett harklande och någon dörr som öppnas och stängs. Nog skulle man lägga benen på ryggen om man var där olovandes då.
 
Idag kommer nog Åke att ligga under bussen och försöka få till det som ska göras innan besiktningen, och jag får väl ställa mig på stegen och fortsätta sätta färg på taket så det blir klart innan hösten. Att ha buss är nästan som att ha en stuga, alltid något som ska göras.
 
Jennifer och hennes kompis Viktor har också kommit på ett projekt som dom skulle vilja ha gjort. En cykel som ser ut som en bil. Man sitter bredvid varandra och ska kunna trampa samtidigt. Det ska inte vara en cykelsadel dom sitter på utan en soffa. Ja, inte vet jag hur dom ska kunna åstadkomma något sådant utan hjälp från någon vuxen, och denna, någon vuxen, heter nog Åke. Tyvärr är agendan inte blank så vi får se om det kan påbörjas någonting eller om det kan bli ett pyssel i vinter. En sån sak är inte gjort på någon timme eller dag. Material behövs ju också.
 
Jaja, nu ska vi ta oss en äggmacka, det blir en bra start på dagen. Ha det gött!
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten